Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Η αγανάκτηση....


Του Τσάδαρη Κων/νου

Θέλω να μοιραστώ τα συναισθήματα μου και  την απογοήτευσή μου καθώς και την  αγωνία ενός γονέα μετά από ένα αγώνα Κατηγορίας  παιδικού , γεγονότα γνωστά σε όλους που δυστυχώς εξαπλώνονται απειλητικά και εξαφανίζουν το αθλητικό πνεύμα και την ευγενή  άμιλλα.
<<Δεν μένω στα αγωνιστικά σήμερα αυτά είναι το λιγότερο για μένα .
Σήμερα είδαμε πράγματα άσχημα για τον χώρο του παιδικού μπάσκετ ,προπονητή και έφορο να κάνουν ψυχολογικό πόλεμο στα παιδιά φωνάζοντας τους ειρωνικά και εθίστηκα,προπονητή να απειλή και να βρίζει διαιτητή, γονέα της αντίπαλης ομάδας να πηγαίνει στον πάγκο για τον ρόλο του προπονητή με τσαμπουκά και αέρα αφού πρώτα είχαν αποβληθεί, προπονητής και έφορος.

Φωνές από τίς εξέδρες με μη ενθαρρυντικά σχόλια,και αισχρολογίες για τα παιδιά .Γιατί ??? Είναι παιδιά 14 χρονών και ήρθαν να παίξουν και να αγαπήσουν το μπάσκετ ,θέλουν την στήριξη το χειροκρότημα σας ,και όχι το γιουχάισμα και το αρνητικό σας σχόλιο.

Είδα παιδιά στο πάγκο τα κλαίνε , άλλα αμήχανα να κοιτάνε στο κενό ,παιδί που κατά την διάρκεια του αγώνα να αποχωρεί…..
ΝΤΡΟΠΗ …ΑΙΣΧΟΣ….

Όλα τά παιδιά τί θέλουν;
ένα ΠΑΜΕ
ένα ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ 
ΚΑΙ
ένα ΖΕΣΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ

ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ

Και όλα τα παραπάνω για μια νίκη …..Κρίμα..

Το μήνυμα ενός γονέα μετά τον αγώνα

<<Coach, αυτή που είδαμε είναι δυστυχώς η μία πολύ κακή όψη- εικόνα της "αθλητικής¨" Ελλάδας. Δηλαδή να υπάρχουν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό "επαγγελματίες" ... παράγοντες (τρομάρα τους...) οι οποίοι βγάζουν τα χειρότερα απωθημένα τους μέσα στα γήπεδα.Το χειρότερο βέβαια απ' όλα είναι η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ τους. Ο ένας από τους δύο που αποβλήθηκε χθες από τον διαιτητή μου είπε χαρακτηριστικά "ε, και τι θα μου κάνουν ; Το πολύ πολύ να μου κάνουν καμία επίπληξη". Εσύ λοιπόν καλά κάνεις και επιλέγεις τον άλλο δρόμο, του πραγματικού αθλητισμού με σεβασμό στον αντίπαλο. Το παιχνίδι ναι, είναι άμιλλα, ανταγωνισμός, πάθος για τη νίκη αλλά μέχρι εκεί. Αυτό όμως πρέπει να το καταλάβουν όμως και οι ίδιοι οι γονείς ! Ας πάρουν μακριά τα παιδιά τους από τις ομάδες που προωθούν τη νοοτροπία του φανατισμού. Μόνο έτσι θα απομονωθούν οι χούλιγκαν παράγοντες οι οποίοι δεν υπηρετούν το αθλητικό ιδεώδες πάρα μόνο τη δική τους ανάγκη για... εκτόνωση δια της βίας΄(για να μην πούμε τίποτα άλλο χειρότερο).>>Τα συμπεράσματα δικά σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου