Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΒΑΖΕΙ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΣΕ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ!!!

Του Τσάδαρη Κων/νου
"Η τεχνολογία ξεπέρασε την ανθρώπινη αλληλεπίδραση " όπως είπε και ο Αϊνστάιν

Το ερώτημα είναι τι γίνεται με την νέα γενιά...

Εξίσου δυνατή εξάρτηση με το αλκοόλ ή το τσιγάρο αποδεικνύεται καθημερινά ότι είναι το Facebook, με το FAD (Facebook Addiction Disorder) να είναι στα πρόθυρα του να αναγνωριστεί επίσημα ως η νέα ασθένεια της εποχής μας. 
Ακόμη πιο σημαντικό είναι όμως πως το «αθώο» like button μεταβάλει ριζικά τις αξίες.

Ευθύνεται η υπερβολική "δόση" τεχνολογίας που έχουν λάβει τα σημερινά παιδιά, χωρίς να γνωρίζουν πως να την χειρίζονται και να την αξιοποιούν ώστε να αποκομίσουν τα οφέλη της;
 Ή μήπως ευθύνεται η στάση και η διαπαιδαγώγηση των γονέων και φορέων προς τα παιδιά; Σίγουρα όμως δεν φταίει μόνο το διαδίκτυο και το Facebook για αυτήν τη κατάσταση που επικρατεί σήμερα. 

 Η εξάρτηση από το Facebook και το Διαδίκτυο που ένα παιδί ξυπνά και κοιμάται με ένα κινητό στην αγκαλιά του κλεισμένο σε ένα δωμάτιο ροκανίζοντας και σκοτώνοντας το χρόνο του μαζί με το κυνήγι των like και την αφόρητη μόδα των selfies - και του online ναρκισσισμού μας οδηγούν στην σκέψη ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα  αποσπούν  από τα «αληθινά» πράγματα στη ζωή όπως ένα καλό βιβλίο,μια βόλτα στη θάλασσα μια αληθινή κουβέντα, μουσική  .....ένα Γήινο παιχνίδι....και που δυστυχώς καταλήγουμε σε μια κοινωνία σε πρώτο ενικό με τις φατσούλες emoticon ως μάσκες της σύγχρονης τραγωδίας ή κωμωδίας που βιώνει το παιδί κυνηγώντας το απόλυτο μηδέν..



Ενώ αίσθηση προκάλεσε και μια έρευνα του πανεπιστημίου της Columbia που κατέληξε ότι τα παιδιά 12-17 που ξοδεύουν πολύ χρόνο καθημερινά στο Facebook έχουν πέντε φορές παραπάνω πιθανότητα να καπνίσουν, τρεις φορές παραπάνω πιθανότητα να καταναλώσουν αλκοόλ και δυο φορές παραπάνω πιθανότητα να καπνίσουν κάνναβη.


Ένα είναι σίγουρο.... ότι ο υγιής-αθλητισμός βοηθάει προς την σωστή κατεύθυνση και βάζει φραγμούς στην εξάρτηση δίνοντας στο παιδί θετικά ερεθίσματα, στόχους ,κοινωνικοποίηση επίσης τους δίνει ταυτότητα ,ισορροπίες και διαχείριση χρόνου στοιχεία εντελώς αντίθετα από τον τρόπο ζωής του διαδικτύου.Γιατί οι αξίες του αθλητισμού και οι συνήθειες που θα αποκτήσουν τα παιδιά μας θα τα συνοδεύσουν σε όλη τους την ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου