Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Με ποια κριτήρια πρέπει οι γονείς να διαλέγουν ακαδημία για το παιδί τους..

Του Τσάδαρη Κων/νου

Μέχρι όμως να φτάσουμε στο σημείο να μπορεί, ο μικρός μας φίλος/η, να αποφασίζει μόνος του, εσείς οι γονείς, πρέπει να αποφασίζετε για το ποιο είναι «το καλύτερο» για τα παιδιά σας

Ο αθλητισμός, ο οποίος αποτελεί οργανωμένη μορφή άσκησης σε οποιοδήποτε άθλημα, διαθέτει τα «εχέγγυα» για την αποκόμιση των παραπάνω ωφελειών. Η απόφαση των γονέων για την εισαγωγή του παιδιού στον αθλητισμό δημιουργεί ερωτήματα και αναζητήσεις για το ποιο σύλλογο θα χρειαστεί να επιλέξουν και με ποια κριτήρια.
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ με ποια κριτήρια επιλέγουμε να στείλουμε το παιδί μας σε μια αθλητική ακαδημία; Η πρώτη αυθόρμητη απάντηση που συνήθως δίνεται από τους γονείς είναι για να μάθει «τα μυστικά του μπασκετ». Η δεύτερη, επίσης συνηθισμένη, απάντηση είναι «για να αθληθεί», ενώ η τρίτη επίσης κοινή απάντηση είναι «γιατί εκεί πηγαίνουν οι φίλοι του».

Ας δούμε έξη κύρια σημεία που πρέπει να προσέξετε για την σωστή επιλογή μιας ακαδημίας …

1. Εκείνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ των ανθρώπων που διοικούν το Σύλλογο.

2.Επιλέγουμε προπονητή όχι σύλλογο Μην ξεχνάτε πρόκειται να εμπιστευτείτε τα παιδιά σας σε «χέρια» τα οποία θα χαράξουν την ψυχή τους, σε μεγάλο βαθμό, και σε συνεργασία με την οικογένεια και το σχολείο, θα διαμορφώσουν το χαρακτήρα τους. 
Ο προπονητής είναι ο καθρέπτης  του νέου αθλητή είναι αυτός που θα κρατήσει το παιδί στα πρώτα βήματα του..αν ο προπονητής δεν εμπνέει  υπάρχει πρόβλημα.

3.Επιλέγουμε σύλλογο που δίνει προτεραιότητα στις ακαδημίες και όχι στις ομάδες  Ανδρών και Νέων.

4.Επιλέγουμε τον  σύλλογο με την  σωστή δομή τμημάτων λίγα παιδιά αν ηλικία ..ο χρόνος συμμετοχής η συνεχής επαφή με την μπάλα χωρίς πολύ χρόνο αναμονής  τόσο στην προπόνηση όσο και στους αγώνες δίνει το θετικό ερέθισμα στο νέο αθλητή να αγαπήσει το μπάσκετ και να μείνει σε αυτό.

5.Αποφευγουμε ακαδημίες που ως κυριάρχο στόχο εχουν τον πρωταθλητισμό.
Ο λογός ειναι σε αυτές τις περιπτώσεις πρωταγωνιστές ειναι παιδιά απο το πάνω ράφι ενώ τα υπόλοιπα απλά παρακολουθούν την διαδικασία απο το μισάνοικτο παράθυρο.

6.Επιλέγουμε τον σύλλογο που διδάσκει  τη φιλοσοφία στις έννοιες «αθλητισμός», «ευ αγωνίζεσθαι» και «Μπάσκετ»…

Και να θυμάστε όταν δεν ξέρεις πού πας, όλοι οι δρόμοι σε οδηγούν εκεί..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου